يکشنبه، 4 خرداد 1399

زکات فطره مهمان در صورت شک در نان خور شدن مهمان

پرسش :

اگر فرد شک کند، آیا عرفاً نان خور کسی است که شب عید فطر مهمان او شده یا خیر، تکلیف زکات فطره او به عهده چه کسی است؟

پاسخ :
1. احتیاط آن است که هر دو فطره را بدهند؛ ولی می توانند توافق کنند و یکی با اذن و وکالت دیگری به قصد فطره ای که واقعاً بر یکی از آنها است، بپردازد (آیت الله فاضل).(1)

2. چنانچه یکی از آن دو با اجازه دیگری زکات فطره را به نیّت کسی که واقعاً زکات فطره برعهده اوست بدهد، کافی است و بر دیگری پرداخت مجدّد زکات فطره لازم نیست (آیات عظام سیستانی، زنجانی).(2)

پی‌نوشت:
1- فاضل، جامع المسائل، ج 3، ص217، سوال 677.
2- سیستانی، مجموعه استفتائات زکات فطره، مسأله 19؛ ذیل توضیح المسائل مراجع، ج 2، مسأله 1995.

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.