يکشنبه، 4 خرداد 1399

اختلاف نظر مراجع تقلید مهمان و میزبان در پرداخت زکات فطره | سوال دو

پرسش :

هرگاه میزبان مقلد مرجعی باشد که فطریه مهمان را برعهده میزبان نمی داند و مهمان نیز مقلد مرجعی است که فطریه مهمان را برعهده میزبان می داند، تکلیف فطریه مهمان چیست؟

پاسخ :
1. برعهده هیچ کدام نیست (آیت الله مکارم).(1)

2. احتیاط آن است هردو، فطره را بدهند؛ ولی می توانند توافق کنند و یکی با اذن و وکالت دیگری به قصد فطره ای که واقعا برعهده یکی از آنها است، بپردازد (آیت الله فاضل).(2)

3. احوط آن است که مهمان فطره خود را بدهد و با فرض اینکه میزبان، با استناد به فتوای مجتهد خود فطره را پرداخت نمی کند، به عهده مهمان است (آیت الله اراکی).(3)

پی‌نوشت:
1- استفتائات، ج 3، سوال 351.
2- فاضل، استفتائات، ج 3، ص215، سوال 669؛ فاضل، جامع المسائل، ج 3، ص217، سوال 677.
3- اراکی، استفتائات، زکات فطره، سوال 6.
​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.