يکشنبه، 4 خرداد 1399

خروج مهمان قبل از زمان وجوب زکات فطره

پرسش :

اگر مهمان چند روز در منزل میزبان بماند و نزدیک غروب شب عید فطر بیرون برود و بعد از مغرب و نماز برگردد، آیا فطریه او بر میزبان واجب می شود؟

پاسخ :
1. بله، برعهده میزبان است (آیت الله گلپایگانی).(1)

2. فطرۀ کسی که پیش از برآمدن هلال ماه شوال مهمان می شود، بر میزبان واجب است، به شرط آن که برای خوردن غذا به منزل او آمده باشد؛ حتی اگر مانعی پیش آید که نتواند غذا صرف کند (آیت الله بهجت).(2)

3. اگر پیش از مغرب از خانه بیرون رفته به طوری که در مغرب مهمان او حساب نمی شود، فطره او به عهده صاحبخانه نیست (آیت الله نوری).(3)

پی‌نوشت:
1- گلپایگانی، مجمع المسائل، ج 1، ص424، سوال 11.
2- بهجت، استفتائات، ج 2، مسأله 3334.
3- نوری، استفتائات، ج 1 .

​​​​​​​منبع: احکام فطریه و نماز عیدین، اداره پاسخگویی به سوالات آستان قدس رضوی، نشر قدس رضوی، 1392.