چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام نماز بیماران | نماز و احتمال ضرر

پرسش :

بیماری که توانایی بر ایستادن دارد اما احتمال می دهد که برای او ضرر داشته باشد، یا شکستگی او دیر التیام پیدا میکند، چه وظیفه ای دارد؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز مکارم): کسى که مى تواند بایستد، اگر بترسد که به واسطه ایستادن مریض شود یا ضررى به او برسد، مى تواند نشسته نماز بخواند. و اگر از نشستن هم بترسد، مى تواند خوابیده نماز بخواند.[1]

آیت الله مکارم: باید نشسته نماز بخواند و اگر آن هم ضرر دارد خوابیده نماز بخواند.[2]

پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 975.
[2]. مکارم، توضیح المسائل، م 894.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.