چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام نماز بیماران | نماز با لباس نجس: سوال یک

پرسش :

بیماری که لباس او نجس است و به خاطر شرایط بیمارستان امکان دسترسی به لباس پاک را ندارد، آیا می تواند با آن نماز بخواند؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اگر لباس دیگری ندارد و نمی تواند لباس خود را تطهیر کند، با همان لباس نماز بخواند و نمازش صحیح است.[1]

تبصره: طبق نظر آیات عظام امام، خامنه ای، فاضل و نوری، شخصی که غیر از لباس نجس لباس دیگرى ندارد و وقت تنگ است  یا احتمال نمى دهد که لباس پاک پیدا کند، چنانچه بتواند لباس را بیرون بیاورد (مثلاً در خانه تنها است)، باید نماز را به دستورى که براى برهنگان گفته شد به جا آورد، ولى همین شخص اگر به واسطه سرما یا عذر دیگر نمى تواند لباس را بیرون آورد در همان لباس نماز بخواند و نمازش صحیح است.

پی نوشت:
[1]. توضیح المسائل مراجع، م 813؛ خامنه ای، اجوبة، س 167 و استفتاءات جدید، س 128؛ امام، استفتاءت، ج 1، احکام لباس نمازگزار، س 36و39؛ نوری، استفتاءات، ج 1، س 94؛ فاضل، استفتاءات،ج 1، س 251؛ مکارم، استفتاءات، ج 3، س 186.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.