چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام روزه بیمار | خون لثه روزه دار: سوال دو

پرسش :

گاهی از لثه هایم خون بیرون می آید و با آب دهان مخلوط می شود، اگر آن را فرو ببرم روزه باطل می شود؟

پاسخ :
همه مراجع (به جز تبریزی، صافی و نوری): اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، فرو بردن آن روزه را باطل نمی کند.[1]

آیات عظام تبریزی و صافی: اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود بنابر احتیاط واجب فرو نبرد و بیرون بریزد.[2]

آیت الله نوری: فرو بردن آن جایز نیست هرچند در آب دهان مستهلک شود.[3]

پی نوشت:
[1]. امام، سیستانى، فاضل و مکارم، تعلیقات على العروه الفصل الرابع، م 1؛ خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س763 و دفتر وحید، بهجت.
[2]. تبریزى، استفتائات، س 640 و دفتر صافى.
[3]. نورى، تعلیقات على العروه الفصل الرابع، م 1.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.