چهارشنبه، 14 خرداد 1399

احکام روزه بیمار | روزه و تزریق خون

پرسش :

آیا تزریق خون به روزهدار، مبطل روزه است؟

پاسخ :
آیات عظام صافی و سیستانی و نوری: تزریق خون به روزهدار مبطل روزه نیست.[1]

آیات عظام بهجت و فاضل و مکارم: تزریق خون روزه را باطل میکند و اگر ناچار شدند تزریق کنند ولی روزه را بگیرندو بعداً قضاى آن را هم بگیرند.[2]

آیت الله خامنه ای: بنابر احتیاط واجب روزهدار از تزریق خون خودداری کند.[3]

پی نوشت:
[1]. صافی،240 سوال پیرامون روزه، س 105؛ سیستانی، استفتائات بخش روزه، س1؛ نوری، استفتائات، ج 2، س 251.
[2]. مکارم، توضیح المسائل،م 1339واستفتائات ج 2، س 424، فاضل، استفتائات، ج 2، س 393؛ بهجت، استفتائات، روزه بیماران و ناتوانان، س 1412.
[3]. دفتر.

​​​​​​​منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.