پنجشنبه، 15 خرداد 1399

احکام پزشکی | تلقیح با نطفه همسر

پرسش :

حکم باردار نمودن مصنوعی زن با نطفه شوهرش چیست؟ آیا فرزندی که از این راه متولد می شود حکم فرزند حقیقی را دارد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: اصل این کار اشکال ندارد به شرط آنکه از مقدمات حرام مانند نگاه و لمس نامحرم پرهیز شود و بچه به دنیا آمده همه احکام فرزند را داراست.[1]

پی نوشت:
[1]. خامنه اى، اجوبة الاستفتائات، س 1271 و 1277؛ امام، تحریر الوسیله، ج 2، التلقیح، م 1؛ تبریزى، صراط النجاة، ج 5، س 1013؛ فاضل، جامع المسائل، ج 1، س 2103 و 2104؛ وحید، توضیح المسائل، م 2900؛ سیستانى، توضیح المسائل، تلقیح مصنوعى، م 69؛ صافى، جامع الاحکام، ج 2، س 1392؛ نورى، استفتائات، ج 2، س 903 و ج 1، 985؛ مکارم، استفتائات، ج 2، س 1757 و دفتر بهجت.

منبع: احکام پزشکی و بیماران، سید مجتبی حسینی و سید محمدتقی محمدی، نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها، دفتر نشر معارف، ‫۱۳۹۴.