پنجشنبه، 15 خرداد 1399

حائض و فراموشى غسل برای روزه

پرسش :

خانمى در ماه رمضان غسل حیض را فراموش کرده است، بعد از چند روز به یادش مى آید، تکلیف روزه هایش چه مى شود؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید (به جز بهجت و مکارم): روزه هایى که گرفته صحیح است و باید براى روزه هاى بعد غسل کند.[1]

آیات عظام بهجت و مکارم: بنابر احتیاط واجب روزه هایى که گرفته باطل است و باید قضا کند و براى روزه هاى بعد غسل کند.[2]

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح  المسائل مراجع، م 1641؛ وحید، توضیح  المسائل، م 1649 و دفتر: خامنه اى.
[2]. تعلیقات على العروه، ج 1، احکام المفطرات، م 50 و دفتر: بهجت.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.