پنجشنبه، 15 خرداد 1399

استفاده از گردن بند اسماى جلاله در زمان حیض

پرسش :

استفاده از گردنبند منقّش به نام خدا، در زمان حیض چه حکمى دارد؟

پاسخ :
همه مراجع تقلید: استفاده از آن مانع ندارد؛ ولى باید از تماس آن به بدن اجتناب کند.[1]

تبصره 1: اگر زن بداند که گاهى گردنبند فوق با بدنش تماس پیدا مى کند، انداختن آن به گردن در زمان حیض جایز نیست.

تبصره 2: مسئله استفاده از گردنبند یاد شده، غیر از تماس بدن با آن است. آنچه ممنوع است تنها تماس است؛ نه استفاده از آن. بنابر این اگر کسى آن را روى لباس خود بیندازد و بدون طهارت هم باشد، اشکال ندارد (چون تماس با بدن  صورت نگرفته است).

پی‌ نوشت:
[1]. توضیح  المسائل مراجع، م 355 و 450 و وحید، توضیح  المسائل م 361 و 456.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: احکام ویژه بانوان، مجتبى حسینى، نهاد نمایندگى مقام معظم رهبرى در دانشگاه ها، نشر معارف، 1388.