جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | استفتاء از آیت الله گلپایگانی (ره): سوال بیست و یک

پرسش :

اگر شخص روزه داری قرآن را غلط درس دهد و عده‌ای از روزه داران نیز کلام او را گوش دهند آیا روزه او و کسانی که گوش می‌دهند باطل می‌شود یا نه؟

پاسخ :
اما قاری قرآن، اگر خبر دهد که آنچه را می‌خواند قرآن است و از روی عمد و علم غلط قرائت کند روزه‌اش باطل می‌شود و اما اگر غلط بخواند بدون اینکه خبر دهد قرآن است پس بطلان روزه او محل اشکال است و احتیاطا چنین قرائتی را ترک کند و اما اگر به گمان صحت، غلط بخواند پس روزه‌اش باطل نمی‌شود، و اما مستمعین، روزه شان باطل نمی‌شود، مگر آنکه خبر دهند به این که آنچه خوانده می‌شود قرآن است با این که علم دارند غلط است.

منبع: مجمع المسایل، ج 1، ص 264، مساله 10.