جمعه، 16 خرداد 1399

احکام قرآنی | استفتاء از آیت الله گلپایگانی (ره): سوال چهل و هفت

پرسش :

آیا مرد می‌تواند در یک جلسه‌ای که گروهی از بانوان و دختران مسلمان هستند قرآن را تعلیم دهد و همچنین خود استاد که با صوت قرآن را می‌خواند در موقع پس گرفتن درس، آیا بانوان و دختران با صوت می‌توانند قرآن را برای استاد بخوانند تا اینکه اشکالات آنها از لحاظ اعراب و قواعد تجوید برطرف شود و یا آنکه خواندن خانمها و دختران با صوت اشکال شرعی دارد یانه؟

پاسخ :
چنانچه تعلیم قرآن کریم مستلزم ارتکاب محرم نباشد اشکال ندارد ولی بانوان و دختران نزد نامحرم قرآن را با صدای بلند نخوانند و همچنین با صوت خواندن مرد چنانچه موجب تلذذ بانوان باشد اشکال دارد. خوب است معلم بانوان زن باشد تا موجب ارتکاب خلاف شرع نشود و ارتکاب خلاف شرع به عنوان تعلیم قرآن، خلاف شرع دیگراست.

مجمع المسایل ج 2، ص 230، مساله 652.