پنجشنبه، 23 مرداد 1399

احکام عزاداری | اشعار، مدیحه و نوحه: سوال سیزده

پرسش :

آیا انعکاس بیش از حدّ مظلومیّت امام حسین(علیه السلام) و یارانش صحیح است؟

پاسخ :
به یقین قربانگاه عاشورا یک صحنه غم انگیز و گریه خیز بود؛ ولى هرگز نباید روح حماسى آن را در کنار بیان مظلومیّت آن بزرگواران فراموش کرد. بلکه شاعران باید ضمن اشعار سوگوارى جنبه هاى حماسى عاشورا را به نظم کشند، همان گونه که در قرون اخیر توجّه شایانى به آن امر شده است و خطبا و مدّاحان به آن اهمیّت مى دهند.

منبع: احکام عزاداری، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم (دام ظله)، تهیه و تنظیم: مهدی دربانی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه السلام، 1388.