پنجشنبه، 23 مرداد 1399

احکام عزاداری | اشعار، مدیحه و نوحه: سوال چهارده

پرسش :

اخیراً در بعضى مجامع و هیئت هاى مذهبى تهران اشعارى سروده و خوانده مى شود که در ضمن آن، لفظ جلاله «الله» را به ذوات مقدّسه معصومین و مانند آن بزرگواران نسبت مى دهند. مثلاً گفته مى شود من على اللّهى ام، یا من حسین اللّهى ام و یا زینب اللّهى ام. آیا بیان این گونه اشعار، جواز شرعى دارد؟

پاسخ :
این تعبیرات مناسب افراد معتقد به مکتب معصومین(علیهم السلام) نیست و لازم است به این اشخاص تذکّر داده شود و آنها را از این کار نهى کرد. و براى بزرگداشت مقام آن بزرگواران راه هاى خوب و سنجیده و معقول وجود دارد که نیازى به این حرف ها ندارد.

منبع: احکام عزاداری، مطابق با فتاوای آیت الله العظمی مکارم (دام ظله)، تهیه و تنظیم: مهدی دربانی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه السلام، 1388.