شنبه، 25 مرداد 1399

علت تورم بعد از شکستگی در مچ دست

پرسش :

من مچ دستم از دو ناحیه دچار شکستگی شده و به پزشک مراجعه کردم که گچ گیری رو برام انجام دادند. اما بعد از چند روز دستم متورم شده و هر روز بدتر هم میشه. میخواستم بدونم آیا این طبیعی است یا باید به پزشک مراجعه کنم؟

پاسخ :
پاسخ از آقای دکتر مهرداد منصوری، متخصص ارتوپدی:
تورم دست بعد از گچ گیری مشکل مهمی است و نیاز به درمان فوری دارد. این تورم به علل متفاوتی میتواند ایجاد شود.

- خود شکستگی به علت التهابیکه در محل ایجاد میکند موجب تورم میشود. به بیمار توصیه میشود تا چند روز بعد از شکستگی دست خود را به پایین آویزان نکند. بهتر است بیمار تا چند روز دراز کشیده و دست خود را بالاتر از سطح قلب قرار دهد تا ورم کاهش پیدا کند. همچنین بیمار تشویق میشود تا مرتبا دست خود را مشت و باز کند. این کار به کاهش تورم کمک میکند.

- گاهی اوقات گچ قدری محکم بسته شده است. در این موارد فشار گچ موجب افزایش تورم میشود. تورم از یک طرف و فشار گچ از طرف دیگر موجب کاهش خونرسانی به دست و انگشتان میشود و این مشکل میتواند موجب بروز سندروم کمپارتمان و ایجاد آسیب های احتمالی در دست شود.

- ممکن است در پوست محل شکستگی زخمی وجود داشته باشد و عفونت این زخم میتواند موجب بروز تورم شود.

تورم دست بعد از گچ گیری شکستگی مچ دست طبیعی نبوده و نیازمند رسیدگی فوری است. در این موارد بیمار باید در اسرع وقت به پزشک مراجعه کند. در صورتیکه ورم زیاد باشد پزشک گچ را باز میکند تا تورم کاهش یابد.

​​​​​​​​​​​​​​منبع: ایران ارتوپد