دوشنبه، 24 شهريور 1399

احکام نجاسات | سوال یازده

پرسش :

با توجّه به این که ماءالشعیر براى حفظ سلامتى آحاد جامعه تأثیر بسزایى داشته و توسعه مصرف آن علاوه بر ارتقاى سلامتى افراد در کاهش مصرف برخى از داروها مانند ویتامین هاى مصنوعى و داروهاى کلیوى مؤثر است. لذا قصد وارد کردن این نوشابه را داریم. از آنجا که ماءالشعیر تولیدى در کشورهاى دیگر در مراحل تولیدى پس از استحصال الکل به صورت نوشابه غیر الکلى درمى آید که بر همین اساس نیز مقررات گمرک جمهورى اسلامى ایران ورود ماءالشعیر را وفق مقررات مجاز اعلام نموده است. به نظر شما استفاده از این نوشابه چه حکمى دارد؟

پاسخ :
مشروب الکلى که از جو گرفته مى شود و به آن «آبجو» مى گویند حرام و از جهت نجاست مانند شراب است، ولى آبى که براى خواص طبّى از جو مى گیرند و به آن ماءالشعیر مى گویند و ابداً مسکر نیست، پاک و حلال است.

منبع: استفتائات جدید (ج 4)، آیت‌‌ الله العظمی مکارم، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام، 1393.