سه‌شنبه، 25 شهريور 1399

احکام مسائل متفرقه | گناهان: سوال سه

پرسش :

لطفاً به سؤالات زیر پاسخ دهید: الف) آیا «شرابخوارى» و عمل شنیع «لواط» در دیگر ادیان، بالاخص زرتشت نیز حرام است، و ارتکاب آن معصیت محسوب مى شود؟ ب) آیا از شخصى که مرتکب اعمال فوق مى شود در قرآن مجید به نیکى یاد مى شود؟ ج) آیا از یک خونریز (قاتل مردم بى رحم) در قرآن کریم به خوبى یاد مى شود؟ د) چرا شراب تدریجاً حرمت یافته است؟

پاسخ :
جواب سوال الف: این دو عمل در ادیان دیگر نیز جزء محرّمات شمرده شده است.

جواب سوال ب: قرآن مجید به شدّت از این دو عمل نهى کرده و عقوبت شدیدى براى آن بیان شده است.

جواب سوال ج: کشتن یک انسان بى گناه از نظر قرآن همان کشتن تمام افراد جامعه است.

جواب سوال د: زیرا غالب مردم آلوده به آن بودند و ممکن نبود یک دفعه آنها را از این کار زشت بازداشت.

منبع: استفتائات جدید، آیت‌‌ الله العظمی مکارم شیرازی دام ظله، جلد 4، تهیه و تنظیم: ابوالقاسم علیان نژادی، قم: انتشارات امام علی بن ابی‌طالب علیه ‌السلام، 1393.