پنجشنبه، 24 مهر 1399

سوال در مورد دو پارکینگ برای یک واحد

پرسش :

ساکن آپارتمان ۳ طبقه ۳ واحد هستم با ۴ پارکینگ، سازنده آپارتمان صاحب زمین اولیه بوده است که خود نیز در طبقه ۳ ساکن است. تخصیص پارکینگ ها به واحدها بر اساس قاعده شمال غربی و جهت عقربه ساعت انجام نشده و بصورت زیر است: پارکینگ ۱ شمال غربی به طبقه ۲ پارکینگ ۲ شمال شرقی به طبقه ۳ پارکینگ ۳ جنوب شرقی به طبقه ۳ پارکینگ ۴ جنوب غربی به طبقه ۱ در واقع سازنده بنا دو پارکینگ شماره ۲ و ۳ را جهت نداشتن مزاحم در سند برای خود برداشته و دو خودرو در آن پارک میکند که باعث شده پارکینگ شماره ۱ با مزاحمت پارکینگ شماره ۴ باشد. آیا رعایت قاعده شماره گذاری از شمال غربی و تخصیص پارکینگ الزامی است یا می تواند به دلخواه سازنده باشد؟ آیا امکان تخصیص ۲ پارکینگ به یک واحد در آپارتمان ۳ واحده با ۴ پارکینگ که باعث با مزاحم شدن پارکینگ دیگر می شود از نظر قانونی وجود دارد که در سند هم قید شده است؟ می توان با پیگیری قضایی پارکینگهای درج شده درسندها را بر اساس قاعده شمال غربی تغییر داد یا اینکه یک پارکینگ از دو پارکینگ طبق ۳ را مشاع ( از سند خارج ) کرد تا مشکل حل شود ؟ با توجه به اینکه متراژ مفید هر واحد ۱۱۵ متر است آیا نباید قاعده زیر برای تخصیص فقط یک پارکینگ به واحد طبقه ۳ رعایت میشد؟ “”شهرداری ها برای اختصاص دادن فضای پارکینگ به واحد های مسکونی سرانه ای را در نظر گرفته اند که می توانید در زیر ببینید: واحد مسکونی کوچکتر از ۱۵۰ متر یک پارکینگ ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر ۱.۵ پارکینگ بیش از ۲۰۰ متر دو پارکینگ”” پروانه ساختمان تقریباً در سال ۹۳ دریافت و پایان کار و سند در سال ۹۵ اخذ شده است. در صورت امکان راهنمایی بفرمایید.

پاسخ :
پارکینگ جزء مشاعات ساختمان هست مگر در سند مالکیت قید شده باشد. لذا نمی توان در قسمتهای مشاع حق انحصاری قائل شد. تخصیص مشاعات برای مالکین طبق توافق به عمل می آید. در صورت عدم توافق مامور ثبت با نظر هیات مدیره برای پارکینگ شماره گذاری می نماید.

منبع: گروه حقوقی میزان