پنجشنبه، 24 مهر 1399

احکام قضایی | قصاص: سوال پانزده

پرسش :

در صورتى که مجنى علیه از زنده ماندن خود مأیوس شده باشد، بفرمایید: آیا مى‌تواند در مورد تبدیل قصاص نفس به دیه یا مصالحه یا عفو جانى وصیت نماید؟ آیا چنین وصیتى نافذ خواهد بود؟

پاسخ :
وصیت مفروضه در مسئله وصیت در مال دیگرى است زیرا قصاص نفس یا دیه حق وارث است نه مورث روى اصل وصیت در مال دیگر هرگز نافذ نیست، چنانکه وصیت میت در ثلث خودش هم نافذ نیست، ولى براى اصل قصاص ثلثى تصور نمى‌شود تا مورد وصیت باشد بنابراین نفوذ وصیت در انحصار قبول دیه از طرف وراث است.

منبع: احکام قضایی بر مبنای قرآنی، محمد صادقی تهرانی، ناشر: شکرانه، قم، 1392 ش.