پنجشنبه، 24 مهر 1399

احکام قضایی | مسائل متفرقه: سوال ده

پرسش :

درباره سن بلوغ دختر، بفرمایید: الف: سن بلوغ دختر از نظر شرعى چیست‌؟ ب: آیا براى دختر از حیث بلوغ مى‌توان بین عبادیات، عقود و ایقاعات تفاوتى قائل شد؟

پاسخ :
الف - سن بلوغ دختر از نظر عقلى، جسمى، جنسى و اقتصادى متفاوت است.

ب - طبعاً از نظر عبادات و عقود و ایقاعات تفاوت دارد، زیرا برمبناى آیه «أُوحِیَ‌ إِلَیَّ‌ هٰذَا الْقُرْآنُ‌ لِأُنْذِرَکُمْ‌ بِهِ‌ وَ مَنْ‌ بَلَغَ‌» براى هر انذار و تکلیفى بلوغى مقرر است نخست بلوغ عقلى است که نوعاً در خانواده‌هاى مسلمان سن ده سالگى است براى پسر و دختر که امکان شناخت خدا و شریعت بر ایشان موجود است و سپس سن سیزده سالگى براى روزه مى‌باشد که لااقل بنیه جسمى آنان برابر است و بلوغ ازدواج و حجاب دختر پیش از پسر است. چنان که بلوغ اقتصادى پسر و دختر مختلف مى‌باشد...

منبع: احکام قضایی بر مبنای قرآنی، محمد صادقی تهرانی، ناشر: شکرانه، قم، 1392 ش.