جمعه، 23 آبان 1399

احکام | موسیقی و رقص: سوال شش

پرسش :

موسیقی که از رادیو و تلویزیون جمهوری اسلامی پخش می شود، چه حکمی دارد؟ آیا این گفته که حضرت امام (قدس سره) موسیقی را بطور مطلق حلال اعلام کرده اند، صحیح است؟

پاسخ :
نسبت حلال دانستن موسیقی به طور مطلق به حضرت امام خمینی (قدس سره) کذب و افترا است. امام (قدس سره) معتقد به حرمت موسیقی مطرب و لهوی مناسب با مجالس لهو و معصیت بودند و نظر ما هم همین است، ولی اختلاف در دیدگاهها از تشخیص موضوع نشات می گیرد زیرا تشخیص موضوع موکول به نظر خود مکلف است. گاهی نظر نوازنده با نظر شنونده تفاوت پیدا می کند که در این صورت موسیقی که به تشخیص مکلف لهو و مناسب با مجالس گناه است بر او گوش دادن به آن حرام می باشد و اما صداهای مشکوک محکوم به حلیت هستند و پخش از رادیو و تلویزیون به تنهایی دلیل شرعی بر مباح و حلال بودن آنها محسوب نمی شود. (اجوبة الاستفتائات، ج 2، ص 23-22، تهران: انتشارات بین المللی الهدی، چ اول، 1380)

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام