جمعه، 23 آبان 1399

احکام | معاشرت اجتماعی: سوال بیست و یک

پرسش :

شانزده سال پیش بچه ایی را به فرزندی قبول کردیم، اکنون او به بلوغ رسیده خواهر و مادر خوانده از نظر پوشش چه کنند؟ با توجه به اینکه از نظر روحی به او ضربه وارد نشود.

پاسخ :
فرزند خواندگی از نظر فقهی موجب محرمیت نیست. بنابراین لازم است زنان و دختران خانواده در برابر شخص مزبور حجاب شرعی خود را حفظ کنند. البته برای محرمیت وی با برخی از اعضای خانواده راه هایی وجود دارد که مستلزم اطلاعفرزندخوانده از جریان نگه داری او هست.

1- راه اول اینکه با یکی از دختران خانواده ازدواج نماید. در این صورت با وی و مادرش محرم خواهد شد.

2) راه دوم این که با اذن پدر برای مدت کوتاهی بین او و یکی از دختران عقد موقت خوانده شود. در این صورت با مادر آن دختر محرمیت دایمی خواهد یافت و محرمیت او با آن دختر فقط محدود به زمان قید شده در صیغه است هر چند یک ساعت باشد.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام