جمعه، 23 آبان 1399

احکام | معاشرت اجتماعی: سوال بیست و دو

پرسش :

رفت و آمد و معاشرت با دانشجویان ارمنی در خوابگاه و پاکی و نجاست آنها از نظر شرعی چه حکمی دارد؟

پاسخ :
ضمن تشکر از احساسات گرم و دینی شما باید گفت: اهل کتاب همچون مسیحی و ارامنه را بسیاری از مراجع بزرگ همچون مرحوم آیه الله حکیم پاک می دانستند. امروز هم گروهی از بزرگان مانند مقام معظم رهبری آیه الله خامنه ای - دامت افاضاته - آنها را پاک می دانند.

شما سعی کنید با برخورد خوب خودتان اثر مثبت درافکارواعمال وی بگذارید. قرآن کریم نیز با محور قرار دادن توحید.یعنی ((لا اله الا الله)) از آنان دعوت به یکی شدن در مقابل دشمنان توحید می کند و می فرماید: ((یا اهل الکتاب تعالوا الی کلمه سوا بیننا و بینکم الا نعبد الا الله و لا نشرک به شییا)) (سوره آل عمران آیه 64) ((ای کسانی که پیرو یکی از کتاب های آسمانی - همچون انجیل تورات و ... هستید بیایید زیر چتر ((لا اله الا الله)) - که مشترک بین ماوشماست - خدا را عبادت کنیم و صف های خود را یکی قرار دهیم)). و آیه ای را که حضرت عالی در نامه خود مرقوم داشته بودید ((فاجره حتی یسمع کلام الله... )) (سوره توبه آیه 6) مربوط به جهاد با مشرکین و درخواست پناهندگی از سوی یکی از آنان است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام