جمعه، 23 آبان 1399

احکام پزشکی | مرگ مغزی: سوال چهل و دو

پرسش :

اگر شخصى در زمان حیات وصیت کند که بعد از مرگش عضوى از بدنش را به شخصى یا اشخاصى که نیازمند مى باشند، پیوند زنند، آیا وصیت او نافذ است؟ اگر وصیت کرده باشد که او را بعد از مرگ بفروشند چطور؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (رحمه الله):
اگر حفظ جان مسلمانى بر پیوند عضوى از اعضاى میّت مسلمان متوقف باشد و از غیر مسلمان جاى گزین نداشته باشد، قطع و پیوند جایز است و وصیت صحیح مى باشد و بنابر احتیاط دیه آن را طبق مسئله 1946 (توضیح المسائل) بدهند تا براى خود میت مصرف شود، ولى فروش صحیح نیست.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام