جمعه، 23 آبان 1399

احکام پزشکی | مرگ مغزی: سوال پنجاه و یک

پرسش :

اگر شخص وصیت کند بعد از وفاتش اعضایش را به دیگران پیوند بزنند، امّا ولیّ وى (پس از مرگش) از این کار ناراضى باشد، آیا مجازیم این کار را بدون اجازه ولیّ انجام دهیم؟

پاسخ :
پاسخ آیت الله العظمی فاضل لنکرانی (رحمه الله):
اگر احراز شود که حفظ جان مسلمانى متوقف بر پیوند مذکور است و جاى گزین از غیرمسلمان ندارد، جایز است به وصیت او عمل کنند و در این فرض نیازى به اجازه ولیّ نیست و بنابر احتیاط دیه اعضاى قطع شده را بدهند تا براى خود میت در امور خیریه مصرف شود.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام