يکشنبه، 25 آبان 1399

احکام قرآنی | استفتاء از آیت الله گلپایگانی (ره): سوال پنجاه و سه

پرسش :

آیا مرد مـى تـواند در یک جلسه اى که گروهى از بانـوان و دختران مسلمان هستند قرآن را تعلیـم دهد و همچنیـن خـود استاد که با صوت قرآن را مى خـواند در موقع پـس گرفتـن درس، آیا بانوان و دختران با صـوت مى تـوانند قرآن را براى استاد بخـوانند تا اینکه اشکالات آنها از لحاظ اعراب و قـواعد تجـوید برطرف شـود و یا آنکه خـواندن خانمها و دختران با صـوت اشکال شرعى دارد یانه؟

پاسخ :
چنانچه تعلیم قرآن کریـم مستلزم ارتکاب محرم نباشـد اشکال ندارد ولى بانوان و دختران نزد نامحرم قرآن را با صداى بلند نخـوانند و همچنیـن با صـوت خواندن مرد چنانچه مـوجب تلذذ بانـوان باشد اشکال دارد. خـوب است معلـم بانوان زن باشد تا مـوجب ارتکاب خلاف شرع نشـود و ارتکاب خلاف شرع به عنـوان تعلیم قـرآن، خلاف شـرع دیگـر است.

منبع: کتابخانه دیجیتال امام علی علیه السلام