چهارشنبه، 3 دی 1399

حکم نماز و روزه بدون داشتن مرجع تقلید

پرسش :

نماز و روزه بدون داشتن مرجع تقلید چه حکمی دارد؟

پاسخ :
شخص مسلمان در احکام دینی یا خود باید مجتهد باشد که بتوانداحکام و دستورات دینی را به دست آورد و به آن عمل نماید یا از مجتهد تلقید کنید؛ یعنی در احکام طبق دستور او عمل نماید و یا از راه احتیاط طوری به وظیفه خود عمل کند که یقین نماید. تکلیف خود را انجام داده است مثلاً اگر عده ای از مجتهدین عملی را حرم دانسته و عده دیگر آن راحرام نمی دانند، آن شخصی که تقلید نمی کند و به احتیاط عمل می کند درصورت مذکور نباید آن عمل را انجام دهد.

البته اگر کسی بدون تقلید عمل کرد در صورتی عملش صحیح است که مطابق فتوای مجتهدی باشد که وظیفه اش تقلید از اوست و اگر مطابق نباشد عملش در برخی موارد باطل است بنابر این در هر مورد باید مسأله خود راسؤال کرد.

منبع: مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی