جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | وقف مسجد: سوال چهل و یک

پرسش :

بنده یک فرد عادی و اهل زابل هستم؛ در سال 1355 یک قواره زمین را که 312‏‎ ‎‏متر مربع می باشد، برای مسجدی خریداری نمودم؛ چون مردم این محل بودجه‏‎ ‎‏نداشتند نتوانستند بسازند؛ حالا با کمک مردم می خواهند مسجد را بسازند که می بینند‏‎ ‎‏این زمین برای مسجد کوچک است. آیا اجازه است که این زمین را بفروشیم و در‏‎ ‎‏همین محل، زمین بیشتری خریداری نماییم؟ در ضمن، موقع خریداری زمین، صیغه‏‎ ‎‏خوانده نشده و با عقیدۀ کامل برای مسجد خریداری شده. ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، خرید زمین به قصد بنای مسجد کافی در وقف نیست؛ اگر بعد‏‎ ‎‏از خرید، وقف نشده و تحویل وقف نگردیده، به ملک مالک باقی است و‏‎ ‎‏اختیار آن با مالک است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.