جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | فروش و تبدیل وقف: سوال پنجاه و چهار

پرسش :

‏‏دهکده ای به نام مرغ ملک، وقف مدرسۀ علمیۀ چهارباغ اصفهان بوده است. در‏ ‏زمان طاغوت، ادارۀ اوقاف، املاک وقف را به زارعین به عنوان سرپرست ملک،‏‎ ‎‏واگذار نمود. زارعین، تصرف مالکانه در املاک نموده و زمین های وقف را می فروشند‏‎ ‎‏و افراد خریداری و ساختمان می نمایند. حکم الله‌ را بیان فرمایید که وظیفۀ شرعیه‏‎ ‎‏معلوم شود.‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اختیار املاک موقوفه، با متولی شرعی است و خرید و فروش‏‎ ‎‏وقف باطل است.‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.