جمعه، 24 بهمن 1399

احکام وقف | ثبوت و عدم ثبوت وقف: سوال بیست و هفت

پرسش :

حمامی چند سال قبل در این شهر ساخته شد. روزی امام جماعت مسجدی‏‎ ‎‏فرمودند: این مکان قبرستان بوده است. اکنون هم این مکان در وسط شهر قرار‏‎ ‎‏گرفته و وقف نامه اش هم مشخص نیست. آب آن هم از آب شهر و چاه حفر شده‏‎ ‎‏در آن مکان می باشد. در هر دو صورت، اگر دارای وقف نامه باشد و یا نباشد‏ ‏تکلیف مسلمین چیست؟‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر وقف بودن محل حمام برای دفن اموات محرز نباشد،‏‎ ‎‏استفاده از آن اشکال ندارد. ‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمیی(ره)، تهران، 1392 ش.