شنبه، 25 بهمن 1399

احکام وقف | شرایط صحت وقف: سوال چهار

پرسش :

‏این جانبان یک قطعه زمین به مساحت چهارصد متر از صاحب آن خریداری‏‎ ‎‏نمودیم و به عنوان تأسیس عزاخان‏‏ۀ‏‏ سیدالشهدا علیه السلام اجراء صیغه شده، ولی متأسفانه در‏‎ ‎‏اثر اشتباه و ندانستن حکم، با کمک طاغوت زمان تبدیل به حمام گشته. در حال حاضر‏‎ ‎‏تکلیف ما نسبت به این حمام از نظر شرعی چیست؟ چنانچه در عوض، زمین دیگری‏‎ ‎‏برای درست کردن تکیه تهیه نماییم، جبران و اصلاح می شود یا خیر؟ ‏

پاسخ :
‏‏بسمه تعالی، اگر برای عزاداری زمین را تحویل نداده باشند و صاحبان پول‏‎ ‎‏راضی باشند، تصرف در حمام مانع ندارد و در هر صورت اگر آب غسل‏‎ ‎‏مباح باشد، غسل صحیح است. ‏

منبع: استفتائات امام خمینی(ره)، جلد 7، ناشر: مؤسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره)، تهران، 1392 ش.