سه‌شنبه، 14 ارديبهشت 1400

خون‌ریزی مستمر زنی که با فاصلۀ بیش از یک یا دو ماه خون می‌بیند

پرسش :

زنی عادت مشخصی ندارد، گاهی یک ماه و گاهی دو ماه یا حتی شش ماه یک بار خون حیض می‌بیند و تعداد روزهایش هم مشخص نیست و از پنج تا ده روز است. حال بیش از بیست روز است که به‌طور مستمر خون می‌بیند که حدود ده روز آن، خون زرد رنگ و ده روز خون قرمز رنگ از وی خارج می‌شود. تکلیف نماز و روزه‌هایش چیست؟

پاسخ :
اگر خون باصفت (قرمز رنگ) حداکثر ده شبانه‌روز است همگی را حیض قرار دهد وگرنه به عادت یکی از خویشان خود در سن و سال رجوع کند و عدد عادت وی را حیض قرار دهد و بعد از آن ‌هم مستحب است خونی که تا تکمیل ده شبانه‌روز می‌بیند را حیض قرار دهد. در ایام دیگر، استحاضه است و باید با انجام وظیفۀ مربوط به نوع استحاضه، عبادات خود را انجام دهد.

منبع: zanjani.net