سه‌شنبه، 14 ارديبهشت 1400

خونریزی مستمر بعد از زایمان در اقسام مختلف زنان

پرسش :

زنی بعد از وضع حمل تا یک ماه یا بیشتر مستمر خون ببیند این خون‌ها چه حکمی دارد؟ حکم مسأله در سه فرض زیر به چه صورت است؟ الف) صاحب عادت عددیه، ب) صاحب عادت وقتیه، ج) صاحب عادت وقتیۀ عددیه

پاسخ :
صاحب عادت عددیه به اندازۀ عدد عادت، خود را نفساء قرار داده و بعد از آن مستحب است تا ده روز استظهار کند (یعنى احتیاطاً خود را نفساء به شمار آورد)، و پس از ایّامى که نفاس قرار داده اگر خون ادامه داشت، تا ده روز استحاضه، و پس از آن اگر خون نشانۀ حیض را داشته، حیض وگرنه، آن هم استحاضه است.

صاحب عادت وقتیه خونى را که تا ده روز مى‌بیند خون نفاس و پس از آن در دهۀ دوم استحاضه، و پس از آن، چنان‌چه خون در ایّام عادت یا یکى دو روز جلوتر باشد، حیض وگرنه، آن هم استحاضه است.

صاحب عادت وقتیۀ عددیه به اندازۀ عدد روزهاى عادت، خود را نفساء قرار داده و بعد از آن مستحب است تا ده روز استظهار کند و بعد از ایّامى که خون را نفاس قرار داده اگر خون ادامه داشت، تا ده روز استحاضه است و پس از آن اگر خون در ایّام عادت یا یکى دو روز قبل باشد، حیض وگرنه، آن هم استحاضه است.

​​​​​​​منبع: zanjani.net