شنبه، 29 خرداد 1400

حکم تصرف و نماز در زمین مجهول المالک

پرسش :

اگر شخصی به خاطر فقر در قطعه زمینی که صاحب آن معلوم نیست تصرّف نماید و در آن خانه‌ای بنا کند سکونت و نماز در آن خانه چه حکمی دارد؟

پاسخ :
اگر شرع مقدس چنین اجازه‌ای برای تصرفاتش نداده مثلاً زمین ملک دیگری باشد، تصرّف در این ملک، بدون اضطرار حرام است و نماز بنا بر احتیاط باطل است بله اگر نتوان صاحبش را پیدا کرد می‌تواند با اجازۀ حاکم شرع، قیمتش را ولو تدریجاً صدقه دهد و آن‌جا را تملک کند.

منبع: zanjani.net