يکشنبه، 6 تير 1400

عوارض احتمالی داروهای درمان کرونا برای مادر باردار و جنین

پرسش :

آیا داروهای مورد استفاده برای درمان کرونا در بارداری بی‌ضررند؟ چه عوارض احتمالی برای مادر باردار یا جنین به همراه دارد؟ آیا داروهای مورد استفاده برای درمان ویروس کرونا باعث آریتمی قلبی می‌شود؟

پاسخ :
مطابق پروتکل در بارداری حداکثر از رژیم سه دارویی تامی فلو، هیدروکسی کلروکین و لوپانویر استفاده می‌شود.

طبق مطالعات انجام شده تامی فلو و هیدروکسی کلروکین کاملا بی خطر بوده است.

ناهنجاری نوزادان در مصرف لوپانویر بیشتر از ناهنجاری در گروه افراد عادی نیست. فقط برخی مطالعات کاهش اندک وزن جنین را در مصرف لوپانویر نشان داده است.

مطالعات آریتمی مادری و جنینی را در خصوص مصرف تامی فلو گزارش نکرده اند. در خصوص مصرف کلروکین نه تنها آریتمی گزارش نشده بلکه از بلوک مادرزادی قلب جنین مبتلا به لوپوس نیز پیشگیری شده است.

در مورد لوپانویر مطالعات اندکی افزایش آریتمی در مبتلایان به HIV نشان داده اند. در مورد مادران باردار گزارشی از آریتمی وجود ندارد.

منبع: دانشگاه علوم پزشکی گلستان