چهارشنبه، 20 مرداد 1400

فلسفه مهریه و میزان آن در صورت اشتغال زن

پرسش :

آیا فلسفه مهریه صرفا مادی است؟ آیا می توان گفت که مبلغ مهریه را باید قبل از ازدواج به دختر پرداخت کرد؟ با توجه به شرایط زندگی دختران در گذشته که خانه دار بودند و لذا امکان اشتغال و استقلال اقتصادی نداشتند، آیا با تغییر شرایط امروزی و اصرار دختران به اشتغال، می توان گفت که برای زنان شاغل، با توجه به تعالیم اسلامی و تغییر شرایط مهریه با ارزش مادی تعلق نمی گیرد؟ متناسب با شرایط فعلی جامعه چه میزان مهریه ای به جوانان پیشنهاد می کنید؟

پاسخ :
مهریه هم جنبه مادی دارد و هم جنبه معنوی و در واقع احترام و ارزشی برای زن است و مقدار آن تابع قرارداد است اما مهریه های گزاف از نظر اسلام پسندیده نیست و در صورتی که زن با اجازه شوهر کار می کند می توانند قرارداد مهریه را سبکتر ببندند.‌

منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)