پنجشنبه، 21 مرداد 1400

مهریه عقد موقت در صورت انصراف مرد از روی ترس

پرسش :

یکی از دوستانم برای ازدواج موقت به خانمی که متصدی این نوع ازدواج هاست مراجعه نموده ، این خانم دوست مرا به خانه ای دعوت میکند، وقتی مرد وارد خانه میشود یاالله میگوید اما خانمی که قرار است با او ازدواج کند پوشش مناسب ندارد بعد آن خانم واسطه میگوید برو کارت را بکن، مرد میگوید صیغه نمیخوانید و آن زن واسطه صیغه ای میخواند و من هم قبلت گفتم بعد دیدم مکان مناسبی نیست و به انحای مختلف از آنجا فرار کردم؛ 1- آیا من باید با این شرایط نصف مهریه را بپردازم؟‌ 2- اگر مهریه به گردنم باشد و نتوانم به آن محل بروم(ظن مفسده بودن محل) چه باید بکنم؟‌

پاسخ :
در صورتی که صیغه عقد را آگاهانه خوانده باشید باید مهریه را بپردازید و چنانچه به آن زن دسترسی نباشد از طرف او صدقه دهید.‌

منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)