جمعه، 22 مرداد 1400

مشروط کردن نکاح به عدم طلاق

پرسش :

1- آیا زوجه می تواند نکاح را مشروط به عدم طلاق خود کند؟ 2- بافرض مشروعیت شرط عدم طلاق، در صورت تخلف زوج از شرط، آیا طلاق نافذ است یا طلاق باطل است؟ 3- چه راهکاره هایی از لحاظ فقهی میتوان برای پایبندی زوج به این شرط در نظر گرفت؟

پاسخ :
1- نمی تواند.‌

2- از جواب بالا معلوم شد.‌

3- می توان در ضمن عقد نکاح شرط کرد که اگر او را طلاق دهد فلان مبلغ را باید بپردازد.‌

​​​​​​​​​​​​​​منبع: مرکز پاسخگویی به احکام شرعی و مسائل فقهی دفتر آیت الله العظمی مکارم شیرازی (دام ظله)