چهارشنبه، 24 شهريور 1400

شرایط فروشنده و خریدار / خرید و فروش موارد خاص: سوال شانزده

پرسش :

اگر۲۵۰ متر زمین را با ۳۰۰ متر زمین دیگر، که در خصوصیت شبیه یکدیگرند، معاوضه کنیم؛ آیا این معاوضه ربای معاوضی[1] محسوب می شود؟

پاسخ :
ربای معاوضی فقط در کالاهایی که به صورت وزن کردنی یا پیمانه کردنی باشند، تحقق می یابد.

پی نوشت:
[1]. ربای معاوضی همان ربای معاملی است و ربای در معامله عبارت است از فروش کالایی که مکیل (یعنی پیمانه، مانند نفت و بنزین) و موزون (یعنی با وزن کردن، مانند گندم و برنج) باشد، در برابر کالای هم‌جنس آن به مقدار زیادتر. (رساله اجوبة الإستفتائات، س ۱۶۲۱)

​​​​​​​منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)