چهارشنبه، 24 شهريور 1400

احکام خیارات در خرید و فروش / حق فسخ: سوال شش

پرسش :

زمینی را به شخصی فروختم به این شرط که پول آن را در طی چهارسال بپردازد، ولی از همان زمان معامله، از فروش زمین پشیمان شدم و بعد از گذشت یک سال از مشتری خواستم که زمین را به من برگرداند، ولی او از انجام این کار خودداری کرد؛ آیا راهی برای رجوع از این معامله وجود دارد؟

پاسخ :
مجرّد پشیمانی از بیع، بعد از معامله، از نظر شرعی اثری ندارد؛ بنابراین بعد از آنکه بیع به طور صحیح واقع شد شرعاً نسبت به انتقال مبیع به خریدار نافذ است و فروشنده حق ندارد مبیع را از او پس بگیرد، مگر درصورتی که بر اثر تحقّق یکی از اسباب خیارات، خیار فسخ داشته باشد که در این صورت می تواند بیع را فسخ نماید.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)