چهارشنبه، 24 شهريور 1400

احکام خیارات در خرید و فروش / خیار تخلف شرط: سوال سه

پرسش :

شخصی خانه ای را که هنوز تکمیل نشده، خریده است، به این شرط که فروشنده در برابر ثبت آن به نام مشتری از او مبلغی را نخواهد، ولی فروشنده اکنون برای ثبت سند به نام مشتری از او مبلغی را می خواهد؛ آیا او چنین حقّی را دارد؟

پاسخ :
بر فروشنده واجب است به تعهدّی که هنگام خریدوفروش نموده، عمل کرده، مبیع را به مشتری تحویل دهد و سند آن را به نام او نماید و حق ندارد چیزی را بیشتر از آنچه که عقد مبتنی بر آن منعقد شده، مطالبه کند، مگر آنکه بنا به درخواست مشتری مبادرت به انجام عملی کند که از نظر عرف دارای ارزش بوده و زائد بر اعمالی باشد که در ضمن عقد بر آن توافق شده است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)