چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / خمس: سوال چهل و پنج

پرسش :

فردی برای اولین بار می خواهد خمس اموالش را حساب کند؛ خانۀ مسکونی دارد ولی نمی داند با چه مالی آن را خریده است؛ اکنون وظیفه اش برای پرداخت خمس چیست؟ و در صورتی که بداند خانه را با پول پس اندازی که جمع کردنش چند سال طول کشیده، خریده است، حکم آن چیست؟

پاسخ :
خانه مسکونی یا سایر لوازم زندگی را اگر احتمال می دهد که با مالی که شرعاً متعلّق خمس نبوده (مانند ارث یا هبه) خریده باشد، چیزی از بابت خمس آن بر او نیست، ولی اگر یقین دارد که آن را با درآمد کسب خود خریده است، لیکن نمی داند که آیا درآمد کسب را در بین سال صرف خرید آن کرده است یا پس از پایان سال و پیش از پرداخت خمس درآمد، باید با یکی از وکلای ما مصالحه نماید و اگر یقین دارد خانه را از درآمد کسبی که چند سال پس انداز کرده است، پیش از پرداخت خمس آن خریده است باید خمس آن درآمد پس انداز شده را بپردازد.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)