چهارشنبه، 24 شهريور 1400

املاک و موازین شرعی / وصیت: سوال سه

پرسش :

شخصی وصیّت کرده است که بخشی از پول فروش زمین هایش را برای مصرف در مراسم عزاداری و امور خیریه استفاده کنند، ولی فروش آن به غیر از ورثه موجب بروز مشکل و مشقت برای آنان می شود؛ زیرا تفکیک این اندازه زمین از زمین های دیگر مشکلات زیادی ایجاد می کند؛ آیا جایز است که ورثه این زمین را به طور قسطی برای خودشان بخرند؛ به این صورت که هر سال مبلغی از آن را بپردازند، تا با نظارت وصیّ و ناظر، در مورد وصیّت مصرف شود؟

پاسخ :
اصل خرید زمین، توسط ورثه برای خودشان اشکال ندارد و خرید آن به طور قسطی به قیمت عادلانه نیز درصورتی که احراز نشود که قصد موصی فروش نقدی زمین و مصرف پول آن در همان سال اول در مورد وصیّت بوده، اشکال ندارد، به شرط آنکه وصی و ناظر این کار را به مصلحت ببینند و اقساط هم به گونه ای نباشد که منجر به اهمال و عدم اجرای وصیّت شود.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)