شنبه، 27 شهريور 1400

احکام عزاداری / مولودی خوانی و مراسم جشن در ایام ولادت معصومین: سوال یک

پرسش :

در بعضی مناطق زنان برنامه هایی به عنوان جشن عروسی حضرت فاطمه (علیهاالسلام) یا ولادت اهل بیت (علیهم السلام) برگزار می کنند و در آن مراسم شعرهای شاد و عروسی خوانده و کف می زنند و سپس شروع به رقص می کنند، انجام این امور چه حکمی دارد؟

پاسخ :
برگزاری این جشنها و مراسم اگر همراه با ذکر اکاذیب و مطالب باطل نبوده و موجب وهن مذهب نشود، فی نفسه اشکال ندارد. و اما رقص زن برای زنان اگر عنوان لهو بر آن صدق کند مثل اینکه جلسه­ ی زنانه تبدیل به مجلس رقص شود، احتیاط واجب در ترک آن است، در غیر این صورت هم اگر به گونه­ ای باشد که باعث تحریک شهوت شده و یا مفسده­ای بر آن مترتب شود و یا همراه فعل حرام مانند موسیقی و آواز حرام باشد، حرام است.

منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری (دام ظله)