چهارشنبه، 31 شهريور 1400
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

تعبیر قرآن از رحم مادر به قرارٍ مکِین

پرسش :

چرا در قرآن از «رَحِم» مادر به «قَرارٍ مَکِین» تعبیر شده است؟


پاسخ :
قرآن با صراحت در آیه 13 سوره مؤمنون مى‌ گوید: (سپس او را نطفه اى در قرارگاهِ مطمئن [رَحِم] قرار دادیم)؛ «ثُمَّ جَعَلْناهُ نُطْفَةً فِى قَرارٍ مَکِیْنٍ». در حقیقت محفوظ ترین نقطه بدن همان جایى است که نطفه و جنین در آن قرار مى‌ گیرد که از هر طرف تحت حفاظت است. از یکسو ستون فقرات و دنده‌ ها، و از سوى دیگر استخوان پر قدرت لگن خاصره، و از سوى سوم پوشش‌ ها و عضلات متعدّدى که روى شکم را فرا گرفته، بعلاوه به هنگام بروز بعضى از حوادث خود مادر نیز به به حفظ آن مبادرت می کند!

از همه اینها شگفت‌ انگیزتر اینکه جنین در میان کیسه‌ اى است مملو از یک آب لزج به طورى که در میان آن کیسه به صورت معلّق و در حالت کاملا بى‌ وزنى قرار دارد. یعنى هیچ فشارى از هیچ سو بر آن وارد نمى‌ شود، چرا که به قدرى ساختمان جنین (مخصوصآ در آغاز کار) ظریف و لطیف است که مختصر فشارى بر آن مى‌ تواند آن را متلاشى سازد. این کیسه با آن آب مخصوص، حالت ضد ضربه را نیز دارد؛ و درست مانند فنرهاى بسیار نرم که در اتومبیل‌ های مدرن کار مى‌ گذارند هرگونه ضربه‌ اى که بر اثر حرکات سریع مادر متوجّه آن شود در خود جذب کرده، و از میان مى‌ برد.

جالب‌ تر اینکه درجه حرارت را بر روى جنین در حد اعتدال نگه مى‌ دارد، و اجازه نمى‌ دهد حرارت‌ ها و برودت‌ هاى ناگهانى که از بیرون متوجّه شکم مادر مى‌ شود به آسانى روى جنین اثر بگذارد! آیا قرار گاهى از این مطمئن‌ تر پیدا مى‌ شود؟ و قرآن چه زیبا جایگاه نطفه را «قَرارٍ مِکِیْن» نام نهاده است؟!

منبع: پیام قرآن، مکارم شیرازی، ناصر، انتشارات دارالکتب الاسلامیه، تهران، 1386 ش، چاپ نهم، ج 2، ص 82.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
پرسش و پاسخ مرتبط