چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

آیا به پول در آمدی که برای تهیه موبایل و خودروی مورد نیاز، به حساب ریخته می شود و سال هم برای آن می گذرد، خمس تعلق می گیرد؟

پاسخ :
امام، تبریزی، سیستانی، صافی و وحید: خمس دارد.
مکارم: اگر به عنوان پیش خرید به حساب ریخته است، خمس ندارد و چنان چه به صورت ودیعه باشد، خمس دارد.
بهجت، خامنه ای، فاضل و نوری: چنان چه خودرو، مورد نیاز بوده و تنها راه تهیه آن، واریز کردن پول به حساب است، خمس ندارد.
تبصره 1- پولی که به سازمان مربوطه ریخته می شود، چنان چه سود داشته باشد و یک سال از آن بگذرد، به سود آن خمس تعلق می گیرد.
تبصره 2- حکم بالا به خودرو اختصاص ندارد؛ بلکه هر گونه وسیله مورد نیازی را که با ثبت نام خریداری شود، شامل می شود.