چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

مرد تا چه اندازه می تواند به بدن زن، هنگام خواستگاری نگاه کند (البته با رعایت شرایط خاص خود)

پاسخ :
امام، خامنه ای و فاضل: می تواند به بدن دختر نگاه کند؛ هر چند احتیاط مستحب است که تنها به دست و صورت و پاها، مو و مقداری از بدن (مانند گردن و بالای سینه) اکتفا کند.
نوری: می تواند به دست و صورت، پاها، مو و مقداری از بدن (مانند گردن و بالای سینه) دختر نگاه کند و اگر نتواند از خصوصیات سایر بدن، از روی لباس آگاهی پیدا کند، نگاه به تمام بدن جایز است.
بهجت، تبریزی، سیستانی و مکارم: تنها می تواند به دست و صورت، پاها، مو و مقداری از بدن (مانند گردن و بالای سینه ی) دختر نگاه کند.
صافی: بنا بر احتیاط واجب، تنها به صورت و دست ها تا مچ اکتفا کند.
تبصره- نگاه به دختر برای خواستگاری شرایطی دارد که عبارت است از:
1- به قصد لذت و ریبه نباشد.
2- برای آگاهی از وضع جسمانی او باشد.
3- مانعی از ازدواج در میان نباشد.
4- احتمال بدهد که دختر او را رد نمی کند.