چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

سرانجام عایشه چه شد؟

پاسخ :
عایشه دختر ابوبکر بن ابی قحافه و از همسران پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) بود. مادرش ام دومان دختر عمیر بن عامر بن دهمان بن حارث بن غنم بن مالک بن کشانه است. وی پس از به راه انداختن جنگ جمل علیه حضرت علی (علیه السلام) و شکست در آن، تا حدی از صحنه سیاسی و اجتماعی منزوی شد، از جمله کارهای وی در این مدت، جلوگیری از دفن امام حسن (علیه السلام) در کنار قبر پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) بود. چنین اقداماتی موجب ایجاد پیوند محکم میان عایشه و معاویه و حکومت اموی شد. اما بعدها عواملی پدید آمد که موجب شد این روابط به سردی بیانجامد و عایشه به جمع مخالفان معاویه بپیوندد؛ عواملی چون قتل حجر بن عدی و محمد بن ابی بکر و مرگ مرموز عبدالرحمان بن ابی بکر.
بر اساس نظر برخی، وی در اواخر عمر از به راه انداختن جنگ جمل اظهار ندامت و پشیمانی می کرد.[1]
عایشه شب 17 ماه رمضان سال 58 یا 57 هجری در سن 63 یا 64 سالگی در مدینه و بر اثر بیماری در گذشت.
ابوهریره، حاکم وقت مدینه، بر وی نماز خواند. عایشه را بر طبق وصیت خود او در بقیع دفن کردند.
پی نوشت:
[1]- ر.ک: بلاغات النساء، ج 8 و سیر اعلام النساء، ج 2، ص 134و 135 و اسد الغایه، ج 3، ص 284.