چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

ـ تعدادى از قبرها )به استثناى قبور شهدا( در قبرستان عمومى كوچك اين روستا قرار دارد كه به وسيله فرزندان آنها مسقّف شده است، اطراف اين سرپوشها باعث مزاحمت در رفت و آمد و پاره شدن لباس و بدن زائرين قبرستان شده است، زائرين از شوراى روستا درخواست رفع ممانعت و سهولت در رفت و آمد را نموده اند، آيا برداشتن پوششهاى آهنى سقف )نه نرده اطراف آن( شرعاً موجب هتك حرمت به ميّت مى شود؟

پاسخ :
جواب: چنانچه بازماندگان اموات حاضر شوند سقفها را طورى نصب كنند كه مزاحم مردم نباشد، باقيماندن سقفها جايز است، در غير اين صورت مى توان رفع مزاحمت كرد.
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول(