چهارشنبه، 25 اسفند 1389

پرسش :

جهت معالجه به يكى از شهرهاى »آلمان«، كه در 75 كيلومترى »فرانكفورت« مى باشد، رفتم. چون هوا ابرى و مه آلود بود، تشخيص طلوع و غروب آفتاب امكان نداشت، يك مسجد كه مربوط به برادران اهل تسنّن تركيه بود، پيدا نمودم. كسى جز امام مسجد در آن جا نبود. از او اوقات شرعى را سؤال كردم. ايشان تقويم ديوارى كه اوقات نماز هر روز زير آن نوشته شده بود را به من داد، مطابق آن نماز صبح و ظهر را بجا مى آوردم ولى نماز مغرب و عشا را ده دقيقه بعد از زمان تقويم انجام مى دادم، تا اين كه در تاريخ 13/6/76 روزنامه اطّلاعات خارج از كشور، شماره 811 بدستم رسيد. اوقات شرعى كه در آن قيد شده بود با اوقات شرعى تركها تفاوت فاحشى به شرح زير داشت: اوقات شرعى روزنامه اطّلاعات: طلوع آفتاب )45و5(، ظهر )24و12(، مغرب )24و19( )كه البتّه ساعت 45و19 هم آفتاب روى ديوار مشاهده مى شد!(. و امّا اوقات شرعى تركها: طلوع آفتاب )39و6(، ظهر )39و13(، مغرب )10و20(. از آن تاريخ نمازها را بدين شرح به جا مى آوردم: طبق روزنامه اطّلاعات نماز صبح را در ساعت 5، ظهر را در ساعت 40و13 و نماز مغرب را، با توجّه به رؤيت آفتاب، ساعت 15و20، آيا نمازهايم صحيح بوده است؟

پاسخ :
چنانچه در آن جا، مطمئن ترين طريق شما براى وقت، همان شيوه اى بوده كه عمل كرده ايد عمل شما صحيح و كافى بوده است، در اين گونه موارد اگر مقدارى احتياط در تأخير بشود، بهتر است
استفتائات آيت الله العظمي مكارم شيرازي )جلد اول(